Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Μαχαίρι» παντού για να εξοικονομηθούν 3,18 δισ. ευρώ

0 σχόλια
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νομού «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012». Με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο εισάγονται περικοπές δαπανών αξίας 3,18 δισ. ευρώ, μέσω του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού 2012.

Έτσι, ο Κρατικός Προϋπολογισμού 2012 τροποποιείται ως ακολούθως:

-Περικοπή κατά 15% των πιστώσεων των προϋπολογισμών όλων των υπουργείων για μετακινήσεις, λειτουργικές δαπάνες, και προμήθειες αγαθών προκειμένου να εξοικονομηθούν 1,945 δισ. ευρώ.

-Στα 80,7 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η εξοικονόμηση δαπάνης από τη μείωση κατά 12% της κύριας σύνταξης των συνταξιούχων.

-Αυξάνονται μόνον κατά 50 εκατ. ευρώ οι δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικών για εκλογικές δαπάνες, ενώ εξοικονομούνται 70 εκατ. ευρώ από τον ανασχεδιασμό των εκλογικών δαπανών.

- Προβλέπεται ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης από το 2013 και μετά 66 εκατ. ευρώ περίπου από την μείωση των συντάξεων και χορηγιών του Δημοσίου.

- Στα 32 εκατ. ευρώ θα είναι η εξοικονόμηση από την μείωση της αντιμισθίας των αιρετών οργάνων στους ΟΤΑ και την μείωση των αμοιβών των αντιδημάρχων.

-Μείωση 15,4 εκατ. ευρώ στις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας για επιχορήγηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον κλάδο σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

-Περιορισμός κατά 21,3 εκατ. ευρώ της αντιπαροχής έναντι της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ Α.Ε. περιουσίας των τομέων ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου